Hale agricole, silozuri

 • Home
 • Constructii industriale
 • Hale agricole, silozuri
Prin constructii agricole se defineste totalitatea constructiilor destinate realizarii productiei agricole, vegetale si animale: hale zootehnice, hale de productie vegetala (sere, solarii), depozite agricole (silozuri, soproane).

Dezvoltarea metodelor tehnologice industriale a condus la necesitatea implementarii unor solutii constructive, adecvate. Drept urmare, se impune realizarea unor constructii care sa corespunda cerintelor tehnice si functionale, specifice domeniului agricol.

 
Particularitati:

O caracteristica principala a constructiilor agricole o reprezinta fluxul tehnologic, care are un specific deosebit in functie de destinatia sa: asigurarea spatiilor distincte pentru odihna si furajare a animalelor, evacuarea dejectiilor, depozitarea nutreturilor, cerealelor, circulatia oamenilor, etc.

 • Forma in plan a constructiilor agro-zootehnice este determinata de considerente functionale si poate fi dreptunghiulara, patrata sau circulara. Cele mai uzuale dimensiuni sunt: longitudinal - travei intre 3.00 – 7.50m si transversal - deschideri intre 9.00 – 24.00m.
 • Cerintele tehnice trebuie sa asigure functionalitatea si exploatarea in timp, pe toata durata de viata. Drept urmare, la proiectarea acestor tipuri de structuri trebuie sa se tina seama de indeplinirea cerintei de rezistenta si stabilitate a elementelor de constructie, la actiunea solicitarilor exterioare si interioare.
 • De asemenea, o particularitate deosebita o reprezinta asigurarea proiectarii unui microclimat adecvat. Constructiile agro-zootehnice trebuie sa fie rezistente la intemperii, sa asigure o temperatura optima si o umiditate relativ controlata, mai ales in cazul depozitarii produselor agricole.
Solutii constructive:
 1. Structura mixta (stalpi beton + grinzi metalice)
  • Structura de rezistenta este formata din fundatii izolate si continue, stalpi din beton armat si grinzi (ferme din lemn sau metal);
  • Inchideri din zidarie portanta sau panouri prefabricate;
  • Sistem de invelitoare din tabla trapezoidala cu profil inalt sau panouri cu vata minerala;
  • Metalul folosit in mod curent este otelul de inalta rezistenta sub forma de profile laminate, tabla indoita, bare sau tevi care se protejeaza impotriva coroziunii prin galvanizare si vopsire.
 2. Structura metalica

Structura metalica se preteaza cel mai bine pentru realizarea halelor agricole. Un punct forte il reprezinta timpul redus de executie alaturi de personalizarea dupa preferintele beneficiarului si posibilitatea extinderii in viitor.

De ce NOI? Ce ne recomanda?
 • Va putem garanta o calitate superioara a produselor si prestarilor oferite de noi prin intermediul unei echipe tinere si dinamice cu o vasta experienta in domeniu;
 • Dispunem de cele mai moderne utilaje, echipamente si accesorii necesare acestei activitati, iar tehnologia moderna si materialele de constructii folosite, ne permit sa ne finalizam proiectele la cele mai inalte standarde.